Fasole verde

fasole-verde

Copilul are nevoie in alimentatie si de calciu. In acest sens o cana de fasole verde contine 66 mg de calciu, cantitati insemnate de vitamina K, vitamina C, vitamina A si mangan.

Cele mai multe substante nutritive din fasolea verde ajuta la prevenirea unor boli diferite precum Alzheimer, ateroscleroza, boli de inima, diabet zaharat, cancer de colon, astm, artrita, acnee, infectii ale urechii si chiar raceala si gripa. Acestea sunt doar cateva din motivele pentru care este bines a adaugati fasolea verde pe lista de cumparaturi a copilului.

Nutrienti in fasole verde

VITAMINE:

Vitamina A – 752 IU
Vitamina C – 12 mg
Niacina – 0.51 mg
Acidul folic – 41 mcg
Acid pantotenic – 0.06 mg
Vitamina K – 17 mg

MINERALE

Potasiu – 170 mg
De sodiu – 12 mg
Calciu – 66 mg
Fosfor – 67 mg
Magneziu – 0.04 mg
Fier – 1.9 mg

De asemenea contine cantitati mici de seleniu, mangan, cupru si zinc

Cand pot introduce fasole verde  in alimentatia bebelusului?

Fasolea verde este oarecum dificil de gatit ca si piure, dar este foarte sanatos pentru copil. Este recomndat de obicei ca fasolea verde sa fie introdusa in dieta unui copil oricand intre 6-8 luni. Fasolea verde ocupa un loc scazut pe lista alimentelor care au reactii alergice. Din acest motiv este bine si fara riscuri sa fie introdusa devreme in alimentatia celor mici.

Desi este greu de pasat pentru a se obtine un piure, fasolea verde poate fi servita copilului chiar si inainte de 8 luni, dupa ce a fost fiarta si s-a indepartat coaja subtire de pe suprafata exterioara a legume; insa acesta este un proces minutios, de aceea multi parinti aleg sa astepte pana la varsta potrivita pentru a-l hrani pe cel mic cu fasole verde.

Cum sa alegem o fasole verde perfecta pentru mancarea bebelusului!

La achizitionarea fasolei verzi proaspete trebuie urmarit ca pastaile de fasole sa fie ferme, fara semne, pete sau urme de daunatori. Aceasta poate fi pastrata pana la 5 zile in frigider, depozitata intr-o punga. Insa in cazul in care fasolea nu se gateste imediat dupa achizitionare se recomanda pastrarea ei in frigider fara a se spala sau taia. In acest fel nu se pierd vitaminele si subtantele nutritive din leguma.

Cel mai bun mod de a gati fasole verde  pentru bebelus!

Fasolea verde este buna atunci cand se fierbe usor intr-o cantitate mica de apa. Lasati apa sa fiarba si abia apoi adaugati fasolea lasand-o la inceput neacoperita si mai apoi acoperiti cu un capac pentru a se fierbe in abur. Un kilogram de fasole verde are nevoie de 15 minute de gatire pentru a nu-si pierde culoare si pentru a nu deveni prea moale. Cu toate acestea depasirea acestui timp nu este o greseala, dar tineti cont ca legumele  isi vor  schimba culoarea si textura.

Retele fasole verde:

 

Lasă un comentariu