Legume

Legumele sunt alimente hipocalorice cu un continut redus de proteine si grasimi(lipide) insa foarte bogate in vitamine, minerale si fibre.
Se pot oferi :

  • morcovi
  • telina
  • patrunjel
  • pastarnac
  • fasole verde
  • galbena
  • mazare
  •  spanac
  • dovlecel
  • cartof dulce
  • cartoful “romanesc” in cantitate mai mica ( se poate creste progresiv dupa varsta de 8 luni)
  • ardei gras(in caz de constipatie se evita morcovul)
  • conopida
  • brocoli

Initial e de preferat sa se evite ceapa, rosiile, vinetele, varza.

La inceput se administreaza supa clara apoi, se pot adauga si legumele mixate plus 1 – 3 ml ulei vegetal.

La piureul de legume se adauga 1g unt ( un varf de cutit) si 10 ml lapte;
Se ofera la inceput sub forma de supica apoi treptat se creste consistenta pana se ajunge la administrarea lor sub forma de piure.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s