Mar

mar

”Un mar pe zi”…asa cum spune o vorba veche…este foarte  BUN pentru sanatate! Marul este intr-adevar un fruct minune si poate fi introdus cu usurinta pintre primele mese solide ale bebelusului.Una dintre cele mai importante componente nutriționale ale unui mar  este că el conține  două tipuri de fibre, fibre insolubile și fibre solubile.Atat fibrele insolubile cat si cele solubile (pectina) ajuta la mentinerea regularitatii intestinului (contribuind astfel la prevenirea cancerului de colon și diverticuloza).In  timp ce studiul asupra merelor si beneficiile acestora asupra sanatatii se afla inca la inceput, acestea sugereaza ca merele (nutrientii din mere)  pot  juca un rol important  în protejarea  sănătății umane în diferite moduri.Merele pot  contribui la menținerea unei sănătati  bune, prin protejarea  sănătății cardiovasculare prin scaderea nivelului  colesterolului LDL si inhibarea  oxigenarii  LDL și reducerea riscului de anumite tipuri de accidente vasculare cerebrale; mentinerea unei greutati sanatoase, ca parte a unui continut scazut de grasime, dieta bogata in fibre; protejarea  sănătății pulmonare;  protejarea  prostatei, ficatului și colonului, prin inhibarea creșterii tumorilor canceroase conexe;i protejarea  sănătății oaselor prin furnizarea de o buna sursa de minerale dietetice bor ( bor – Mineral esential pentru organism ce contribuie la absorbtia optima a calciului si a magneziului din organism, ajuta la prevenirea osteoporozei si asigura o functionare normala a creierului.)

Nutrienti in Mar

Vitamine:
Vitamina A – 73 IU
Vitamina C – 9 mg
Acid folic (important in timpul sarcinii) – 4 mcg
Vitamina E – .66 IU

Minerale:
Potasiu – 158 mg
Calciu – 9.5 mg
Fosfor – 9.5 mg
Magnesiu – 7 mg
Seleniu – .4 mg
De asemenea contine mici cantitati de seleniu, mangan, cupru si zinc.

Cand pot introduce mar  in alimentatia bebelusului?

Merele sunt o alegere excelenta si pot fi introduse cu usurinte la incepul diversificarii.Ele sunt ușor de pregatit, usor de digerat si sunt pline de substante nutritive si pot fi usor de adaugat la aproape orice reteta pentru bebelusi.

Putem amesteca marul cu cereale,piureuri de carne,iaurt precum si cu alte fructe (ex. banana,avocado etc) de asemenea poate fi utilizat in preparearea budincilor,biscuitilor facuti in casa  si torturi.

Cum sa alegem un mar perfect pentru mancarea bebelusului!

Potrivit EWG, merele sunt printre cele mai „murdare” alimente, care sunt cel mai puternic contaminate cu pesticide – asa ca intelept ar fi sa cumparam ECO.

Trebuie sa alegem mere care sunt ferme si nu au cavitati moi,coaja marului nu trebuie sa fie decolarata (nu trebuie sa facem confuzie intre coloritul inegal,semn distinctiv la unele mere si decolorarea) si de asemenea sa nu aiba urme de taieturi sau lovituri.

Depozitarea se face in frigider si trebuie taiat doar in momentul in care va fi gatit sau consumat ca atare.

Cel mai bun mod de a gati mar pentru bebelus!

Merele sunt sunt mult mai aromate si gustoase atunci cand sunt coapte.Putem de asemenea sa le gatit la aburi in acest fel fructul isi mentine majoritatea nutrientilor.Fierberea intr-o cantinate mica de apa este un alt mod de a gati marul. Acestea sunt foarte zemoase asa ca in mometul gatitului prin fierbere in apa sau la aburi se inmoie…un lucru foarte bun deoarece putem oferi bebelusului  sucul rezultat ca atare.

Retete Mar:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s