Mango

Mango with section on a white background

Fructele Mango sunt încărcate cu vitamina A și conțin un nivel mai ridicat de carotenoide decât aproape orice alt fruct. Aceste carotenoide  reduc  riscul de cancer, și bolile de inima, ajuta de asemenea in prevenirea racelii.

Mango sunt sarace in grasimi si  calorii, dar foarte bogate in fibre.Veți găsi, de asemenea, o mulțime de vitamine C și B, în Mango, precum și, potasiu fier și proteine.

Nutrienti in 1 ceasca de piure mango

VITAMINE:
Vitamina A – 1262 IU
Vitamina C – 45.7 mg
Vitamina K – 6.9 mg
Vitamina E – 1.85 mg
Acid folic (foarte importat in sarcina) – 23 mcg

MINERALE:
Potasiu – 257 mg
Fosfor – 18 mg
Magnesiu – 22 mg
Calciu – 16 mg
Sodiu – 3 mg

De asemenea contine mici cantitati de fier, mangan, cupru si zinc.

Cand pot introduce mango  in alimentatia bebelusului?

Mango  ar putea fi introdus in alimentatia bebelusului intre 6-8 luni sau dupa 8 luni, asa cum recomanda o parte din pediatri.Mango ajuta la digestia alimentelor grase usurand absorbtia proteinelor si lipidelor. Ca si papaya, mango face parte din categoria fructelor tropicale cu riscuri alergenice nu foarte ridicate. Riscul alergenic in cazul fructului de mango se afla nivelul cojii fructului si mai putin la nivelul pulpei. Din acest motiv este necesar sa cureti foarte bine coaja atunci cand il oferi bebelusului.

Cum sa alegem un mango  perfect pentru mancarea bebelusului!

Alege fructe de mango grase, cu aspect proaspat, miros placut cu coaja neteda. Alege fructe cu cat mai putine pete negre deoarece acestea vor afecta si pulpa atunci cand fructul este copt. Fructele de mango coapte sunt galbui-portocalii sau rosii si moi cand le pipai. Le poti cumpara tari si nu foarte verzi, se vor coace la temperatura camerei in cateva zile.

Cel mai bun mod de a gati mango  pentru bebelus!

La introducerea fructului mango in alimentatia copilului, nu ar trebui să fie nevoie sa fie  gătit,daca  aceasta  este copt si moale. În cazul în care copilul dumneavoastră este mai mic de 8 luni, atunci când decideti  să introduceti mango, ați putea  să-l fierbeti  ușor la  abur pentru a va  ajuta sa faceti un piure fin si usor.

Cum sa taiem un mango!

Spalam fructul de mango cu apa si cu o solutie de otet+zeama de lamaie (au proprietati dezinfectante).Punem fructul pe un fund de lemn si cu un cutit taiem un capacel de la baza fructului (din partea mai groasa) ? Asezam fructul in pozitie verticala, sprijinindu-se de partea taiata. Taiem o bucata din fruct, cat mai apropiata de sambure.Cu ajutorul cutitului, formam linii verticale si orizontale, insa vand mare grija sa nu crestam coaja fructului.Despicam pulpa crestata precum un evantai .Taiem cubuletele de mango sau le scoatem cu ajutorul unei lingurite.

mango curatat

Retete mango

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s