Caisa

caise-int

Caisele sunt bogate in beta-caroten (vitamina A), vitamina C si licopen.Această combinație de nutrienți este una dintre cele mai bune mijloace de apărare împotriva bolilor de inima si unele tipuri de cancer.

Nutrienti in caisa

VITAMINE
Vitamina A – 674 IU
Vitamina C – 3.5 mg
Vitamina B1 (thiamine) – .04 mg

Vitamina B2 (riboflavin) – .01 mg
Niacina – .21 mg
Acid folic – 3 mcg

Contine si alte cateva vitamine in cantitati mici.

MINERALE:
Potasiu – 91 mg
Fosfor – 8 mg
Magnesiu – 4 mg
Calciu – 5 mg
Sodiu – 0 mg
Fier – 1.4 mg

De asemenea contine mici cantitati de seleniu, mangan, cupru si zinc.

Cand pot introduce caisa  in alimentatia bebelusului?

Caisele sunt o altă mare sursă de nutritie pentru copii.Ca și multe alte fructe, s-ar putea introduce in alimentatie  de la varsta de 6 luni sau  mai tarziu.Daca vei folosi caise uscate, încercați să găsiți cele care nu conțin sulf, cum ar fi dioxidul de sulf.

Copilul tau va iubi caisele proaspete și preparate in casa.

Cum sa alegem caisele perfecte pentru mancarea bebelusului!

Potrivit EWG, caisele  nu facdin parte din acea categorie de alimente care sunt puternic contaminate cu pesticide asa ca  cumpărarea de  caise organice este o alegere personală.Cauta caise grăsuțe, destul de ferme de culoare galben-portocaliu sau portocalii.Caisele coapte trebuie sa fie moi la atingere dar nu terciuite.Caisele  tind să fie suculente și ar trebui să fie consumate cât mai curând posibil.

Păstrați caisele reci pentru a preveni supra maturarea. Depozitați caisele  coapte în frigider în acest fel pot să se păstreze timp de până la o săptămână.Pentru a congela caise proaspete, pur și simplu taiati fructul in jumătate si asezati jumatatile pe o foaie  de copt până înghețata.Apoi, ambalati  într-o pungă de plastic si puneti la congelator.

Cel mai bun mod de a gati caisa pentru bebelus!

Puteți coace caisele prin înjumătățirea fructului și apoi plasarea într-un vas de copt de mică adâncime cu apă.Aceasta metoda aduce la suprafata dulceata lor naturală și de asemenea ajută la păstrarea nutrienților.Puteti de asemenea sa le gatiti la aburi sau sa le fierbeti – Adaugati caisele in apa firbinte pentru cateva minute apoi le scoateti si turnati apa rece peste ele dupa care le decojiti.

Retete caisa:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s