Cereale

Cerealele sunt printre primele alimente introduse in dieta bebelusului in momentul diversificarii, alaturi de legume si fructe.
Majoritatea mamicilor incep prin a introduce in alimentatia micutului un singur tip de cereale, cel mai frecvent pe baza de orez deoarece acestea nu contin gluten si sunt mai usor de digerat.

”Glutenul este o proteina de origine vegetala care se gaseste in cereale precum graul, orzul sau secara. ”Este foarte important sa stii ca si mamica la ce varsta se poate introduce glutenul in alimentatia bebelusului tau pentru a preveni aparitia bolii celiace.

Cerealele se pot introduce in alimentatia bebelusului incepand cu varsta de 4 luni, insa pentru inceput se vor introduce doar cereale care nu contin gluten, adica cele din orez sau porumb.

Cerealele sunt bogate in minerale precum calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc – elemente esentiale, care reprezinta aproximativ 5% din greutatea corpului uman.

  • Calciul asigura buna dezvoltare a sistemului osos al bebelusului si previne aparitia problemelor dentare, precum si a multor probleme cardiovasculare.
  • Fierul intareste sistemul imunitar si mareste capacitatea de efort a organismului (asta, daca va intrebati cum de micutii nostri au atata energie…).
  • Vitaminele au un rol esential in buna functionare a sistemului nervos, a sistemului imunitar si a vederii.

O portie zilnica de cereale asigura bebelusului necesarul de fibre, il ajuta sa scape de constipatie si de o multime de probleme care pe noi, adultii ne chinuiesc.
Pe termen lung, consumul regulat de cereale integrale previne afectiuni grave, precum cancerul intestinal sau afectiuni ale sistemului cardiovascular.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s