Shuba sau peste in suba

Ingrediente:

Maioneza de casa 400 g
Cartofi 2 buc.
Morcovi 2 buc.
Sfecla rosie daca sunt mici – 2 buc., daca nu 1 buc. mare
Ceapa alba 1 buc.
File de peste 3 buc.  (puteti opta pentru fileuri de peste sarat – matias, hering sarat in ulei sau macrou afumat)

Mod de preparare:

Se pregatesc legumele:
Cartofii se fierb in coaja impreuna cu morcovii – aproximativ 40 de min, se racoresc si se curata de coaja.
Sfecla rosie se fierbe in apa, aproximativ 1 ora – se racoreste si se curata de coaja.
Ceapa se curata si se spala.
Primul strat de salata vor fi cartofii, care se dau prin razatoare medie. De obicei este suficient un cartof mare, sau 2 mici.Se ung bine cartofii cu maioneza.

Pestele : Fileul de peste se taie cubulete mici.
Se distribuie uniform pestele deasupra stratului de cartofi cu maioneza.

Ceapa se taie marunt. Inainte de a o pune in salata se poate clati cu apa fierbinte, ca sa-i ia din iutime.
Se distribuie ceapa deasupra pestelui.
Se unge cu putina maioneza si acest strat.
Peste ceapa se adauga morcovul (1-2 in functie de marime) dat si acesta prin razatoare.
Se unge bine cu maioneza.
Peste morcov se pune sfecla data prin razatoare.
Se uniformizeaza si se unge bine cu maioneza.

Farfuria se sterge pe margini si se orneaza cu diverse chestii – verdeata, floare din morcov, ceapa, galbenus de ou, etc.

Cam asa arata salata mea moldoveneasca Shuba…

DSCN5273

DSCN5270

DSCN5271

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s